جدیدترین خبرهای هوافضایی

هواپیمای یونی

هواپیمای یونی

یک تیم از مهندسان MIT در حال توسعه دادن هواپیمایی هستند که بدون نیاز به نیروی پیشرانش مرسوم در دنیا پرواز می کند. نمونه اولیه این هواپیما 2.3 کیلوگرم وزن و 5 متر دهانه بال دارد. این هواپیما توسط جریان هوای یونیزه نیروی رانش ایجاد می کند. در اولین آزمایش، این هواپیمای یونی توانست مسافت 60 متر را به صورت مداوم پرواز کند.

رانش توسط جریان هوای یونی را اثر الکترو آیرودینامیک می نامند. این اصل در سال 1920 توسط الکساندر دسورسکی کشف شد. ایده اصلی این است که یک شبکه از سری سیم ساخته شود که یک مجموعه به عنوان یک الکترود مثبت و دیگری به عنوان یک الکترود منفی عمل می کند. وقتی که جریان الکتریکی در سیمها شارژ می شود، الکترودهای مثبت الکترون ها را دور از مولکول های هوای اطراف می بندند و سپس به الکترودهای منفی جذب می شوند و در صورت همراه شدن با مولکول های خنثی، آنها را فشار می دهند. این یک محرک کوچک اما قابل اندازه گیری را ایجاد می کند.

A general blueprint for an MIT plane propelled by ionic wind

کاربرد علمی تکنولوژی electroaerodynamics  محدود به چیزهایی مانند تصفیه هوای الکترونیکی است. این به این دلیل است که تکنولوژی بسیار خوب عمل نمی کند. مقدار رانش را می توان با ساخت وسیله ای بزرگتر افزایش داد، اما با دو برابر شدن اندازه، اگرچه سطح تولید رانش به صورت مربع (به توان 2) افزایش می یابد ولی وزن وسیله پرنده به صورت مکعب (به توان 3) افزایش پیدا خواهد کرد.

منبع : https://newatlas.com/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *