مطالب آموزشی

روش های جستجو در اینترنت ۳

در قسمت مطالب آموزشی سایت دو پست به روشهای جستجو در اینترنتاختصاص دادیم… اما هنوز احساس میشه که خیلی ها در این زمینه مشکل و چالش جدی دارند…!! بر آن شدیم که با چند مثال عملی حداقل بتونیم دوستان عزیز هوافضایی و کلا جستجو گران ناکام اینترنتی رو راهنمایی کنیم…

خب نکته ای که اول باید بگم اینه که انتظار
نداشته باشید که مطالب تخصصی در فضای فارسی اینترنت گیر بیاد (البته نمیگم چیزی گیر نمیاد ولی در فضای انگلیسی مطالب جامع و کاملی گیرتون میاد)…پس اول از همه اگه میخواید یه جستجوگر موفق اینترنتی (خصوصا در زمینه هوافضا) باشید حتما باید زبان انگلیسی تون رو قوی کنید…در ادامه چند مثال براتون زدیم که به طور کاملا عملیاتی جستجو در اینترنت رو یاد بگیرید : 

مثال 1) به فرض قصد دارید درباره آیرودینامیک ورودی موتور جت تحقیق کنید…. خب فرض رو بر این میذاریم که معادل انگلیسی ش رو نمیدونید… به وسیله نرم افزارهای ترجمه گر و یا با ترجمه گر سایت گوگل می تونید معادل انگلیسی رو پیدا کنید….. حالا وارد موتور جستجو (برای مثال گوگل) بشید … خیلی از کسایی که در جستجو ناشی هستند برای شروع، عبارت طولانی رو در قسمت جستجو وارد می کنند… این کار هیچ وقت شما رو به مقصود نمیرسونه… همیشه باید کلمات کلیدی رو بشناسید و فقط اون کلمات رو قرار بدید…

در اینجا ما دو کلمه engine intake رو وارد  و سرچ رو آغاز می کنیم… خواهید دید که سایتهای متعددی این موضوع رو پوشش دادند… از مهمترین سایتهایی که میتونید خیلی ازش استفاده کنید و راهنمای ادامه سرچ شما باشه، سایت ویکی پدیاست. برای عبارت engine intake نیز سایت ویکی پدیا جزو اولین گزینه هاست. وارد سایت بشید … می بینید که در پاراگراف اول، متنی مختصر و مفید درباره موضوع مورد نظر بیان کرده تا خواننده در ابتدا مطلب رو بگیره… در ادامه ش موضوع کاملا تشریح میشه وشما می تونید با ابعاد مختلف موضوع آشنا بشید….  اما مهمتر از این موضوع اینه که شما یاد بگیرید فرایند سرچ رو چه جوری ادامه بدید… همونطور که گفته شد باید به دنبال پیدا کردن کلمات کلیدی بیشتری باشید. مثلا در ویکی پدیا، قسمت See also لینکهایی به شما پیشنهاد میشه که مرتبط با موضوع هستند و این برای یک کسی که در حال جستجو هست بسیار گرانبهاست… این لینکها کلمات کلیدی بسیار مهمی رو میتونه پیشنهاد بده… برای مثال کلمات کلیدی که می شه فقط از سایت ویکی پدیا بدست آورد: intake ramp ، inlet ، ram air intake  ، cold and hot ram intake ، aircraft inlet، nacelle و

دقت کنید که این تنها کلمات کلیدی هست که میشه از یک سایت بدست آورد، ما هنوز سراغ سایت های دیگه ای که موتور جستجو پیشنهاد داده نرفتیم….اگه همین روند رو ادامه بدیم و سایت های دیگه هم چک کنیم، در زمانی کم با حجم زیادی از مطالب خوب و مفید برخورد خواهیم کرد. در واقع کلمات کلید سر نخ جستجو در هر زمینه ای خواهند بود.

مثال 2) کلمه ای دیگر رو برای شما در نظر گرفتیم که میخوایم معنا و مفهومش رو بدونیم…. کلمه ای مخفف که با موتورهای جت در ارتباط
هست
: IGV چون این کلمه ای مخفف هست برای اینکه زودتر به نتیجه برسیم به همراه اون کلمه ای دیگر که میتونه بهش ارتباط داشته باشه انتخاب می کنیم….. برای مثال واژه compressor رو به همراه IGV در موتور جستجوی گوگل وارد می کنیم…. مشاهده می کنیم که IGV رو به صورت باز شده نوشته : Inlet Guide Vane حالا برای آشنایی بیشتر با این واژه عبارت Inlet Guide Vane رو دوباره در موتور گوگل جستجو می کنیم و مشاهده می شود که توضیحات مبسوط درباره اش اومده… همچنین می تونید عکسهای اون رو هم جستجو و به راحتی بدست بیارید. و اگر به شیوه ای که در مثال یک بیان شد عمل کنید به وسیله کلمات کلیدی به سرعت به نتیجه خواهید رسید.

مثال 3) خب حالا شاید عده ای به دنبال پیدا کردن پی دی اف، پاورپوینت و یا فایل ورد باشند…کافیه که با وارد کردن فرمت فایلی که دنبالش هستید، به نتیجه برسید.  مثلا قصد داریم پی دی افی درباره معرفی موشکهای مختلف و انواع اون ها پیدا کنیم. اول عبارت موشک رو به انگلیسی پیدا کنید(missileحالا سرچ رو ادامه میدیم… عبارت missile رو با پسوند .pdf (فرمت فایل پی دی اف)  در جستجو گر گوگل وارد کنید. خواهید دید که فایلهای متعددی با فرمت پی دی اف براتون آورده میشه که هر کدوم درباره موشکی بحث کرده…اما ما هنوز به مقصود نرسیدیم، فراموش نکنید که ما به دنبال معرفی انواع موشک در یک فایل پی دی اف هستیم و باید دقیقا به اون برسیم….

خب پس کلمات کلیدی بیشتری میخوایم…معادل انگلیسی کلمه «نوع» یا «انواع»  رو پیدا می کنیم (types)… با ورود عبارت missile types.pdf می بینیم که فایل مورد نظر دومین گزینه ای هست که گوگل براتون آورده…. در این میان بازهم سایت ویکی پدیا رو هم خواهید دید که بسیار خوب انواع موشک ها رو معرفی کرده….

به هر حال شاید بازهم راضی نشده باشید و به دنبال فایل پی دی افی باشید که به صورت تصویری موشکها رو معرفی کرده … پس باید به فکر کلمه ی کلیدی دیگری هم باشیم… معادل کلمه تصویر یا مصور رو پیدا کنید (picture)…. با ورود عبارت missile picture type.pdf در قسمت جستجوی گوگل خواهید دید در همون صفحه اول فایل پی دی افی رو پیدا می کنید که در اون موشک های بالستیک و کروز به صورت مصور نشون داده شده و بررسی شده (به آدرس http://www.fas.org)… 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *