دسته‌بندی نشده

روش های یادگیری موثر (آنچه که یک مهندس باید بداند)


خیلی وقت ها فکر می کنیم که خیلی خوب داریم درس می خونیم و انتظار داریم که از این تلاش خود بهترین  نتیجه رو بگیریم، اما غافل از اینکه …! 

اگه به دنبال این هستید که، وقتی 20 دقیقه برای درسی وقت میذارید از همه اون 20 دقیقه استفاده کنید، به نکات زیر توجه کنید…. در واقع برای رسیدن به بیشتر بازده یادگیری و فهم مطالب باید به ابزار این کار که مغز هست توجه کنیم… با هم بگردیم و ببینیم که مغز در چه حالتها، وضعیتها و زمانهایی بیشترین بازده رو داره….نکات زیر به ما کمک می کنه وقت هایی که مغزمون بیشترین راندمان  برا یادگیری داره، پیدا کنیم… شاید براتون مفید باشه:

خواب کافی در عین تغذیه مناسب: همیشه قبل از یادگیری و مطالعه درس باید شرایط رو آماده کنید… شاید بارها این اتفاق براتون پیش اومده که هنگام مطالعه چرت میزنید… مثلا از دانشگاه برگشتید و درحالی که  خسته هستید از اتاقتون میرید بیرون و در سالن مطالعه (برا خوابگاهی ها!) سریعا درس رو شروع می کنید… بعد از یک ساعت می فهمید که فقط 5 دقیقه اول رو توی باغ بودید و بقیه اش رو در حالتی نامناسب خواب …!

گاهی هم روی تختتون لم میدید و خودتون با دست خود شرایط رو برای خواب فراهم می کنید… بنابراین یکی از مواقع پربازده بودن مغز لحظات بعد از بیدار شدنه…پس از این منظر، صبح ها و بعد از ظهرها (پس از چرت کوتاهی بعد از ناهار) بهترین زمان هستند…. این به شرطی هست که خواب و تغذیه تون کافی باشه… مثلا وقتی صبح بیدار میشید و بدون صبحانه میرید سر درس و مشق، نه تنها سودی نمی کنید بکله به مغز خود جفا کردید!…. در این زمان مغز شما نیاز به قند خون داره نه یادگیری!….

بعضی از ما خوابگاهی ها خیلی … بوق …. هستیم(این  تیکه رو  مجبور شدیم سانسور کنیم!) و حال نداریم صبحانه بخوریم… به این دسته از دوستان توصیه می کنیم که حداقل  دپینگ کنید… یعنی چی ؟ یعنی یکی از بهترین مواد غذایی که در وقت صبحانه توصیه شده خوردن کشمش و بادام  با هم هستش…. نه وقتتون رو میگره و نه حالتون رو!! ضمنا بدونید که کشمش و کلا هر چه که مربوط به انگور میشه باعث شادابی انسان هست..(البته منظورم از اونا نیستا!) 

 بعد از ناهار عکس این موضوع صادقه… یعنی وقتی ناهار خوردید، خون بدنتون بیشتر جمع میشه در ناحیه معده و کمتر خون به مغزتون میرسه در نتیجه خوابتون میگیره… در این حالت مغزتون نیاز داره به خواب کافی…. 

– پیش مطالعه قبل از کلاس: با پیش مطالعه شما می تونید اشکالاتتون رو سر کلاس رفع کنید و به بهترین نحو مباحث جلسه رو به خاطر بسپارید. از استاد درس بخواید که در هر کلاس، مباحث  جلسه بعدی رو برای دانشجوها لیست کنه تا شما برای جلسه بعد همون مباحث رو بخونید و اشتباهی وقتتون رو برا چیز دیگه نذارید…

– مطالعه درس در همان روز: یه نمودار یادگیری هست که نشون میده چطوری درس رو از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت انتقال بدیم…:

تصویر 

در این نمودار مشاهده میشه که اگه بعد از 10 دقیقه، یک روز و یک هفته، از یادگیری مطلبی، اون رو مرور کنید بازده یادگیری شما در سطح بسیار خوبی خواهد ماند و مطالب در بلند مدت در ذهن شما خواهد نشست…

چند تا مغز بهتر از یک مغزه!: مطمئن باشید که وقتی چندنفری باهم درس می خونید میتونید دانسته های خودتون رو با هم به اشتراک بذارید و اینجوری بازدهی یادگیری رو چند برابر کنید…وقتی کسی مطلب درسی رو به شما یاد میده، به سرعت یاد میگیرید و اگر می خواستید اون مطلب رو با مطالعه یاد بگیرید، چند برابر حالت قبل از شما زمان میگرفت…

این موضوع مخصوصا بین خوابگاهی ها که همه معمولا با هم هستند بیشتر نمود داره….

مراحل مطالعه: توصیه ای که اهل فن در مطالعه و یادگیری دارند اینه که مطالعه رو به سه بخش تقسیم کنید…. در مرحله اول، تمام مطالبی رو که میخواید یاد بگیرید، به صورت سریع و سرسری مطالعه کنید تا وارد فضای مطلب بشید…. در این مرحله شاید 30 یا 40 درصد موضوع دستگیرتون بشه….

حالا که وارد فضای بحث شدید میتونید  وارد مرحله دوم بشید…. در مرحله دوم مطلب رو به صورت عمیق تری بخونید تا در ذهنتون بشینه….تا اینجا حدود 70 درصد موضوع دستگیرتون میشه

ودر مرحله سوم با خلاصه برداری از مطالب صد در صد مطالب در ذهنتون خواهد نشست و مقدار زیادی از مطالب، به حافظه بلند مدت منتقل میشه….اگر هر مرحله رو در طول یک روز انجام بدید، مطالب بیشتری وارد حافظه بلندمدتون خواهد شد…

اما سوای این سه مرحله، مرحله چهارمی هست که فرای یادگیری و به نظرم ارزشش خیلی بالاتر از مباحثی که در پیش گفتم هست…. در واقع هر کس این مرحله رو انجام بده باید بهش تبریک گفت…. دیگه بیش از این موضوعش رو باز نمیکنم چون صحبت در موردش یه وقت دیگه ای میخواد

در ضمن نکات مفید و تکمیلی توسط یکی از دوستان هوافضای شریف در قسمت نظرات اومده که حتما بخونید…

منابع:

http://www.civil-eng.ir/forum/forum-f37/topic-t116.html

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *